Започва Световната купа по художествена гимнастика в София. Страната ни ще

...
Започва Световната купа по художествена гимнастика в София. Страната ни ще
Коментари Харесай

Стартира Световната купа по художествена гимнастика

Започва Световната купа по художествена гимнастика в София.  Страната ни ще се съставлява от Боряна Калейн и Катрин Тасева, които преди седмица демонстрираха добра форма и си разделиха златните медали на уредите на държавното състезание " Жулиета Шишманова ", и от звездния отбор – Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова. Всички те към този момент извоюваха квотите си за олимпиадата в Токио.

61 самостоятелни гимнастички и 11 ансамбъла от 35 страни ще се състезават за призовите места на Световната купа в София. Това е един от дребното шампионати по художествена гимнастика, който се организира от началото на пандемията от ковид. 

Надпреварата на килима в " Арена Армеец " започва с самостоятелните осъществявания на обръч и топка – Боряна Калейн и Катрин Тасева са в поток А. Калейн с номер 9, а Тасева с 11. Церемонията по формалното разкриване ще стартира в 18.00 часа, а незабавно по-късно е кулминационната точка на първия ден на Световната купа – съчетанията с пет топки на ансамблите. Златните ни девойки са в поток B.

Състезанието ще се организира без аудитория.  Въпреки първичните поръчки за присъединяване на безусловно всички класни гимнастички, у нас няма да дойдат най-титулуваните – рускините Дина и Арина Аверини, Катерина Галкина от Беларус, първият състав на ансамбъла на Русия, както и тези на Италия, Украйна и Съединените щати, съобщи БНР. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР